Днес се очакват валежи, а захлаждането ще продължи. Предупреждение за проливни

...
Днес се очакват валежи, а захлаждането ще продължи. Предупреждение за проливни
Коментари Харесай

Жълт код за гръмотевични бури и интензивни валежи в 7 области

Днес се чакат превалявания, а захлаждането ще продължи.

 

Предупреждение за проливни превалявания и мощни гръмотевични стихии е в действие преди обяд в централните региони от Северна България, само че в следобедните часове превалявания и гръмотевици ще има и в централните елементи от Южна България.

 

Жълт код за гръмотевични стихии и интензивни превалявания е разгласен за 7 области на Северна България. Това са Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново, Русе, Търговище и Сливен.

 

Остават изискванията за градушки.

 

На доста места в западните региони ще бъде слънчево. И в съботния ден ще остане прохладно, с оптимални температури сред 26° и 31°.

Предимно слънчево ще бъде през днешния ден по Черноморието. Само на обособени места по северното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа сдържан вятър от север-северозапад. Температурата на морската вода е 24°-26°, а вълнението на морето ще бъде едва.

 

Валежи и гръмотевици се чакат в планините. Ще бъде прохладно, а температурите ще се намалят с няколко градуса.

 

В по-голямата част от Балканите ще доминира слънчево време. Валежи и гръмотевици ще има основно в източната част от полуострова. Ще бъде и прохладно. Температурите едва ще се намалят.

 

Утре ще остане прохладно, само че вероятността за превалявания понижава, а температурите ще стартират да се покачват. През идната седмица ще бъде слънчево и все по-горещо.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР